Com evitar robatoris per Nadal?

Durant el Nadal és habitual que el nombre de robatoris augmenti. Per què i com podem evitar els robatoris durant les festes de Nadal?

Per què acostumen a produir-se més robatoris al Nadal?

A priori hem de pensar que Nadal és una època de l’any en la qual solem romandre més temps fora de casa, ja sigui per les tradicionals reunions familiars, perquè passem uns dies fora amb la família o perquè aprofitem els festius per conèixer nous indrets i viatjar.

Doncs sí, Nadal és una època de l’any llaminera pels lladres (com ja ens en van ironitzar en les pel·lícules de Sol a casa), ja que durant el Nadal acostumem a reunir-nos moltes llars en una sola casa.

A més a més, és important emfatitzar que, a part dels habitatges particulars, en aquesta època de l’any també estan molt exposats els grans magatzems i els petits establiments que acostumen a acumular més estoc de l’habitual durant aquestes festes.

A continuació, et volem oferir una llista de suggeriments per tal d’augmentar la seguretat de la teva llar durant aquestes festes.

Com prevenir robatoris durant aquestes festes?

  1. Primerament, Tanca sempre la porta de casa amb clau i assegura’t de tenir tots els accessos ben tancats abans de marxar.
  2. Assegura’t de tenir un pany a cort amb la porta. No et servirà de res tenir una porta blindada si tens un pany de baixa qualitat o viceversa.
  3. Controla les còpies de les claus de casa, qui disposa d’aquestes? Quantes còpies se n’ha fet? Al mateix temps que sempre duplica les claus en negocis especialitzats.
  4. En cas de viure en comunitat, mantingues sempre la porta del portal tancada, contesta sempre al porter automàtic i només obra quan coneguis el visitant. A Ortiz Serrallers també oferim serveis de seguretat per a comunitats.
  5. Reforça la seguretat dels teus accessos invertint en seguretat. Per tal de protegir adequadament casa teva, el teu comerç o la teva empresa, confia sempre en els experts del sector. Ells t’ajudaran a cercar la millor estratègia de seguretat. A Ortiz Serrallers oferim un assessorament personalitzat, contacte amb nosaltres per a rebre més informació.
  6. Com menys informació facilitem als possibles intrusos millor. Evita que et vegin carregant les maletes al cotxe, tenir constantment les persianes abaixades o publicar contingut a les xarxes socials sobre els teus viatges o absències pot proporcionar informació d’interès a qui menys desitges.
  7. Renova periòdicament els sistemes de seguretat. Aquests canvien i les nostres necessitats també. Per aquest motiu és important controlar i revisar la nostra estratègia de seguretat. Si fa més de cinc anys que no revises la seguretat de la teva llar, posa’t en contacte amb nosaltres per tal de comprovar que els teus sistemes no hagin quedat desfasats.
  8. Si vols més informació i altres propostes d’accions amb les quals millorar la teva seguretat, pots seguir llegint a: Consells per assegurar casa teva a l’estiu.

Gaudeix del Nadal amb tranquil·litat

Gaudeix del Nadal com més t’agradi però sempre, fes-ho de forma segura. Repassa els nostres consells de seguretat sempre que ho necessitis i deixa’t assessorar pels experts del sector. Bones Festes de part de tot l’equip d’Ortiz Serrallers!