Trucs per evitar robatoris durant les vacances

Un serraller expert comparteix uns quants trucs perquè tothom pugui marxar de vacances amb la tranquil·litat que la seva llar està segura. Les vacances són per relaxar-se, no per patir pensant en què passa a casa. Amb aquests consells, es pot gaudir de l’estiu sense preocupacions.

 

1.Actualitzar els panys

Els panys antics són vulnerables. Invertir en panys de seguretat de grau 1 o 2 és essencial. Els panys intel·ligents, controlables des del mòbil, ofereixen una seguretat addicional i modernitat.

 

2.Simular presència a casa

Els lladres prefereixen les cases buides. Utilitzar temporitzadors per encendre i apagar els llums a diferents hores del dia ajuda a crear la il·lusió que hi ha algú a casa. Una ràdio o televisió encenent-se de tant en tant també pot dissuadir els malfactors.

 

3.Prudència a les xarxes socials

És millor no compartir que s’està de vacances fins al retorn. Això evita donar pistes als lladres sobre la desocupació de la llar.

 

4.Col·laboració veïnal

Els veïns poden ser uns grans aliats. Informar-los de les vacances i demanar-los que recullin el correu i facin una ullada a casa és una bona estratègia. Una bústia plena és una senyal d’absència.

 

5.Protecció de portes i finestres

Portes robustes i finestres amb tancaments segurs són essencials. Les reixes decoratives poden dificultar l’accés i afegir estil a la casa.

 

6.Sistema de seguretat

Un sistema de seguretat és com un guardaespatlles electrònic. Des de sensors de moviment fins a càmeres de vigilància connectades al mòbil, les opcions són variades. Les alarmes visibles també actuen com a dissuasiu.

 

7.Jardí en ordre

No deixar eines i objectes de valor a la vista és fonamental. Les escales poden facilitar l’accés a pisos superiors. Una tanca ben tancada i en bon estat és una barrera addicional.

 

8.Emmagatzematge segur

Una caixa forta és ideal per guardar joies, documents importants i diners en efectiu. És com un cofre del tresor que només el propietari pot obrir.

 

9.Cura de les mascotes

Assegurar-se que les mascotes estan ben cuidades i segures mentre es marxa és important. Poden ser un bon sistema d’alarma, però necessiten atenció constant.

 

Amb aquests trucs, es pot marxar de vacances amb la tranquil·litat que la llar està ben protegida. La combinació de bones pràctiques, tecnologia i sentit comú és clau per una seguretat efectiva. Bon estiu i bona seguretat!