El Ministeri d’interior destaca que han augmentat un 30% els robatoris amb força en habitatges

El Ministeri d’interior destaca que han augmentat un 30% els robatoris amb força en habitatges

 

El Diari de Girona publicava a principis de novembre una notícia on es destacava que a la província de Girona es produeixen cada dia més de 10 robatoris. La xifra total equival a 2.733 casos entre els mesos de gener i setembre, mentre que durant els mateixos mesos de l’any passat la xifra equivalia a 2.901 casos.

La informació prové del balanç de criminalitat del tercer trimestre de l’any que publica el Ministeri de l’Interior, dirigit per Fernando Grande-Marlaska. Tal com recull l’informe, el robatori amb força en els domicilis és un dels tipus de delicte més habitual i per aquest motiu tant el cos de Mossos d’Esquadra com el de la Policia Nacional preveu frenar aquests delictes amb el Programa Operatiu Específic d’Habitatge.

Segons apunta el diari, la policia va al darrere d’algunes bandes que actuen a la província de Girona i n’han desmantellat alguna en els darrers mesos. El juliol per exemple, els Mossos van fer un cop contra la banda dels lladres a qui es va batejar com a runners. Aquests delinqüents anaven a robar en grups de tres i un d’ells els esperava en un cotxe a uns 30 quilòmetres on els altres dos anaven a trobar-lo a peu. Els investigadors els van relacionar amb 102 casos.

Segons vam destacar en el nostre article sobre l’Objectiu dels lladres a la comarca de Girona, la Unió de Serrallers de Seguretat (UCES) alerta que vuit de cada deu de les tancadures instal·lades a les portes principals de les llars s’han quedat desfasades. El cos de Mossos d’Esquadra especifica que en cas de ser víctima d’un robatori amb força en el domicili s’han de seguir els següents passos:

  1. Trucar al 112 i no tocar res, ja que una patrulla farà la comprovació dels fets.
  2. No tocar res fins a l’arribada de la Policia Científica.
  3. En cas que s’hagi de tocar algun objecte, cal fer-ho amb guants i manipulant-lo per les arestes per evitar esborrar possibles empremtes.
  4. Cal informar als agents de Policia dels objectes manipulats i indicar on es trobaven.
  5. Cal fer un llistat dels objectes sostrets i recollir imatges i factures per tal de posar la denúncia.
  6. En cap cas es poden manipular els objectes deixats pels autors del robatori: eines, puntes de cigarreta, etc.  
  7. Un agent de la Policia Científica es posarà en contacte amb els afectats per tal de valorar els fets i fer una inspecció ocular.

D’altra banda, els Mossos d’Esquadra posen a disposició del públic, a través del seu portal web, les fotografies d’alguns dels objectes que s’han trobat donant així la possibilitat de recuperar els objectes sostrets. Per tal de dur-ho a terme és necessari omplir un formulari.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.