Dos diputats reclamen més efectius policials davant l’augment de delictes a Girona

Dos diputats reclamen més efectius policials davant l’augment de delictes a Girona

 

Els diputats al Parlament de Catalunya Jean Castel i Héctor Amelló van reclamar el passat més de setembre que augmentin els efectius policials davant l’increment dels delictes perpetrats per bandes organitzades a la província de Girona. Segons el darrer informe del Ministeri d’Interior, els tres municipis que encapçalen l’augment de crim són Blanes, Olot i Figueres. En aquesta última localitat els robatoris amb violència i intimidació s’han incrementat un 168,4% entre gener i juny d’aquest 2018.

El darrer Informe Anual de Seguretat Nacional del Ministeri d’Interior (2017) ratifica aquestes xifres, de fet assegura que a l’estat Espanyol els robatoris amb força han estat una de les principals activitats criminals juntament amb el narcotràfic i el contraban.

Què podem fer per estar més segurs a casa?

El cos de Mossos d’Esquadra enumera un conjunt de consells bàsics per sentir-nos més segurs a casa. Primer de tot aconsellen demanar sempre la identificació al personal de l’aigua, la llum, el gas o el telèfon i especifiquen que cal comprovar el servei trucant a la companyia pertinent, desconfiant del número de telèfon que faciliti l’instal·lador. Pel que fa a la correspondència, recomanen recollir-la cada dia per evitar que persones alienes puguin utilitzar les nostres dades personals.

Aconsellen no deixar les claus en cap amagatall extern al domicili i comprovar sempre que les portes d’entrada i sortida queden ben tancades. Es demana especial atenció amb les portes d’entrada en blocs d’edificis i amb les portes automàtiques de garatge, ja que sovint tarden una estona a tancar-se i un desconegut podria aprofitar per entrar-hi. El cos policial tanmateix recorda coses òbvies però que sempre va bé repetir, com per exemple que no s’obri la porta a desconeguts i que si es perden les claus, cal canviar els panys de casa.

Mesures per protegir el domicili

Davant aquests fets, els ciutadans poden protegir els seus habitatges amb la instal·lació de diferents sistemes de seguretat. Entre d’altres, es recomana posar panys de seguretat, portes blindades o alarmes. En cas d’instal·lar una alarma, cal comprovar que estigui situada en un lloc de difícil accés, que estigui connectada a una central receptora d’alarmes i que es revisin els sistemes de manera periòdica.

Fichet ofereix una gran varietat d’eines que, posaran la màxima resistència i aportaran sistemes de tancament de màxim nivell. Les varietats de panys ofereixen certificació A2P, un certificat atorgat pel Centre Nacional de Protecció i Prevenció (CNPP), un organisme internacional que exerceix d’auditor de material de seguretat.  

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.